אם אתם אוהבים את הטעם החריף והפיקנטי בבישולים שלכם,הגיע הזמן שתלמדו איך לגדל בעצמכם פלפל חריף במרפסת או בגינה שלכם וכך תוכלו ליהנות מפלפל חריף בכל רגע נתון מבלי שתצטרכו ללכת לסופר כדי לקנות. קראו את המדריך שלנו לכל הפרטים.
הטעם החריף של הפלפל מצוי בגרעינים שלו ונקרא קפסאיצין, אותו עקצוץ שמרגישים בלשון ובחך כאשר נוגסים בחלק עם הגרעינים. עובדה שלא הרבה יודעים על הפלפל החריף היא שהוא מקל על מגוון של בעיות רפואיות כמו מיגרנות, מסייע להחלמה מכיבים בקיבה, עשיר בויטמינים שונים ועוזר לירידה במשקל.
עונת השנה שבה הפלפל גודל היא בין האביב לקיץ, הוא זקוק לשמש מלאה ולכמות רבה של מים להשקיה על מנת לגדול בתנאים אידיאלים. קצה הצמיחה שלו מהיר ועל מנת לעודד אותו מומלץ להוריד לו את העלים היבשים והענפים. גידול פלפל חריף לא מצריכה הרבה ידע והשקעה, ניתן לשתול זרעים של פלפל באדמה ולחכות לנביטה או לקנות שתיל מוכן.
דבר ראשון, החליטו איזה סוג של פלפל חריף ברצונכם לגדל. ישנם אינספור זנים לבחירה, החל מטעמים, צבעים ודרגות חריפות שונות. שנית, החליטו אם אתם מעדיפים לזרוע את זרעי הפלפל או לקנות שתיל מהמשתלה. לבשו כפפות להגנה על עור הידיים והקפידו לרחוץ את הידיים לאחר השתילה. לאחר מכן זרעו את הזרעים באדמה איכותית,גודל העציץ צריך להיות מינימום 20 ליטר, ועומקו 30 ס"מ לפחות. ודאו שיש חורי ניקוז בתחתית העציץ. לאחר מכן השקו את הצמחים במים ומקמו אותם באיזור עם שמש.
יש להשקות בתדירות גבוהה את הפלפל החריף, לפחות אחת לשלושה ימים ולוודא כי האדמה אינה רוויה ביותר מדי מים, דבר אשר עלול לגרום ליצירת ריקבון ומנגד, מעט מדי מים יגרמו להצהבה של העלים ולמראה יבש.
פלפל חריף לא נוטה לסבול ממזיקים בעונת הקיץ, ואף יכול להדוף יתושים מזיקים מהגינה או המרפסת שלכם. ישנם אנשים אשר מכינים תרסיס פלפל חריף כדי לסלק את המזיקים משאר הצמחים שלהם.
התבוננו בפלפל החריף ובחנו האם הצבע שלו אדום בוהק, זה יהיה הסימן הבולט ביותר לכך שהוא מוכן שתקטפו אותו, אם אתם מעונינים בפלפל חריף ירוק, תוכלו לקטוף אותו ברגע שהוא מספיק גדול ומוכן. לסיכום, זה הזמן שלכם ללבוש את הכפפות, להפשיל את השרוולים ולגשת למלאכת שתילת הפלפל החריף,שיהיה בהצלחה!